top of page

Wie ben ik...

Ik ben Birgit Peeterman, leefstijlcoach, voedingsconsulent, ACT-therapeut en ergotherapeut.

 

Sinds 2006 ben ik werkzaam als ergotherapeut binnen de poliklinische revalidatie. Ik heb mij gespecialiseerd in het begeleiden van mensen (adolescenten) met chronische pijn en/of vermoeidheidsklachten.  

Tijdens mijn werk als ergotherapeut, coach ik de cliënt hoe om te gaan met de klachten en welke factoren hier invloed op hebben. Klachten zijn verschillend van aard en gaan altijd gepaard met een disbalans.

Om nog betere coaching te kunnen bieden heb ik een opleiding gedaan voor ACT therapeut. (Acceptance & Commitment Therapie) (lees hier meer over in mijn blog)

Voeding speelt ook een rol bij het hebben van balans/disbalans.

Mede daarom, en vanuit mijn eigen interesse, ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in voeding en wat dit met je kan doen. Zelf heb ik mogen ervaren wat het aanpassen van je voedingspatroon met je kan doen. Dit heeft mij gestimuleerd om mij te scholen tot voedingsconsulent.

Door mijn jarenlange ervaring en het doen van diverse opleidingen en cursussen, heb ik mogen leren dat de reden van iemand zijn gedrag/handelen altijd een oorsprong heeft. Het draait niet alleen maar om de juiste voeding en voldoende beweging en ontspanning. Maar het gaat om het geheel. Dit geheel bepaald of jij vitaal bent en daarmee gelukkig door het leven gaat.

Ik bekijk de cliënt en zijn/haar hulpvraag dan ook uit verschillende perspectieven. (holistische visie)

Vanuit deze holistische visie coach ik de cliënt om zowel het fysieke als het mentale systeem weer met elkaar in balans te krijgen. Want pas wanneer er balans is kun je spreken van vitaliteit.

Ik doe mijn werk met veel liefde en passie.

En sta open voor iedere hulpvraag en bekijk deze zonder oordeel. 

Als coach van BirFIT! werk ik zowel preventief als curatief. 

De huidige gezondheidszorg is vooral ingericht op curatieve zorg. Gelukkig komt hier langzaam aan een kanteling in.

Preventief is naar mijn inziens atlijd beter dan curatief. Maar een combinatie hiervan is ook zeker mogelijk. Als je nu begint met beter voor jezelf zorgen ben je zowel curatief als preventief bezig.

Ik zou iedereen adviseren om zo nu en dan eens bij jezelf na te gaan hoe het met jouw vitaliteit gesteld is. Een soort APK-tje.

Kan je daar wel wat hulp bij gebruiken dan help ik je graag.

Ons lichaam geeft vaak pas klachten aan wanneer we onze grens al overschreden hebben. 

Hoe mooi zou het zijn als we allemaal binnen ons grenzen blijven en toch volop kunnen genieten van het leven?

Birgit 7.JPG
bottom of page